Selecteer een pagina

Kamer over?

Veel mensen hebben een of meer kamers in hun huis die ze niet gebruiken. Kamerverhuur als gastgezin kan een interessante manier zijn om belastingvrij geld te verdienen.

Wij zijn altijd op zoek naar goede gastgezinnen!

Twijfel je of het wel iets voor jou is? Of dat jouw huis wel geschikt is? Er is meer mogelijk dan je denkt. Neem vrijblijvend contact op. We zullen eerlijk advies geven en met je meedenken.

Als kamerverhuurder heb je hoogstwaarschijnlijk recht op een aantrekkelijke belastingvrijstelling. In 2020 mag je in totaal €5.506,- aan huur ontvangen zonder dat er inkomstenbelasting over betaald moet worden, of dat het impact heeft op toeslagen of uitkeringen.

Naast de extra inkomsten kiezen mensen ook voor kamerverhuur vanwege het gevoel van veiligheid om niet alleen te wonen, maar uiteraard ook voor de gezelligheid en roering die een medebewoner geeft. Het kan ook heel leuk zijn om mensen van verschillende landen kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Of een jonge sporter een thuis te geven als hij of zij ver van hun familie woont.

Je kunt een kamer verhuren aan een Nederlandse of buitenlandse student of stagiaire. Voor kort of lang termijn. Maaltijden kunnen inclusief zijn, of je kan alleen jouw keuken ter beschikking stellen.

Neem contact met ons op om de verschillende opties en mogelijkheden te bespreken.

Woon je in een huurhuis?

Ook in een huurhuis kan het mogelijk zijn om een kamer te verhuren. Kijk of er in het huurcontract een verbod op onderhuur is opgenomen. Als dat zo is, dan kun je de huiseigenaar vragen om ontheffing van deze bepaling.

Maak je gebruik van huurtoeslag? Geef dit dan binnen 4 weken nadat je een kamer hebt verhuurt door aan de belastingdienst.
De onderhuurder en zijn of haar inkomen tellen dan niet mee met de berekening voor jouw huurtoeslag.